Spring hoger door Plyometrisch

Hoe u uw springvermogen kunt vergroten met Plyometrics

Als u op zoek bent naar nieuwe manieren om niet alleen calorieën te verbranden, maar ook hoger te springen, dan is plyometrics volledig de oplossing voor u. Om uw verticale sprong te vergroten, kunt u door gebruik te maken van een verscheidenheid aan verschillende springoefeningen, meer springen en krijgt u de extra kracht die u nodig heeft in uw heupen en benen en in uw kern om te reiken met betrekking tot die paar extra centimeters. . Hoewel het voor de meeste mensen misschien niet veel lijkt, kan zelfs het verhogen van je eigen springhoogte met een centimeter het verschil maken tussen in staat zijn om over een obstakel te springen of je voeten te knippen en je gezicht te planten. Wat je redenering ook is met betrekking tot het willen vergroten van je algehele springvermogen, met plyometrics kun je werken aan je beenkracht, je eigen kernkracht en de hoeveelheid kracht die je nodig hebt om door je voeten heen te rijden. de grond om jezelf hoog in de lucht te dwingen.

Voordat u de oefeningen uitlegt die kunnen worden gebruikt om u meer te laten springen, is het belangrijk dat u begrijpt dat u een goede kandidaat bent voor dit soort oefeningen. Als u aan overgewicht lijdt, of als u gewoonlijk niet gewend bent druk uit te oefenen op uw gewrichten, kunnen deze oefeningen u mogelijk schaden. Als dit het geval is, begin dan pas met plyometrische oefeningen als u een paar keer bent afgevallen, of begin aan een routine waarbij u meer overgewicht op uw gewrichten kunt dragen.

Als je eenmaal hebt besloten dat je een uitstekende kandidaat bent voor plyometrische oefeningen, begin dan samen met de zeer eenvoudige versie van de oefeningen en werk je omhoog naar hardere oefeningen.

Oefening 1: De platformsprong

Deze oefening is eenvoudig en stelt u in staat uw eigen capaciteiten te testen voordat u grote vorderingen maakt, wat de sleutel tot uw eigen veiligheid zal zijn. Met betrekking tot deze oefening heb je een paar soorten platform nodig die volledig stabiel zijn en niet kantelen, zoals een platform bij je nabijgelegen sportschool, een parkbank, een rots-en-rol-richel of een ander platform dat je kunt vinden in uw nabije omgeving. Sta met uw voeten ongeveer tien centimeter van de richel of het platform waarmee u gaat werken, met uw voeten iets opzij. Hurk neer om je voor te bereiden op je eigen sprong, zorg ervoor dat je een goede rughouding aanhoudt en begin niet echt te slungelig. Let op: als je tijdens deze oefeningen begint te slungelig, bouw je het verkeerde spierweefsel op, waarbij je de nadruk legt op spieren die je nodig hebt om je lichaam te ondersteunen, in plaats van te springen. Spring vanaf hier van je voeten omhoog, en eigendommen voorzichtig op het platform of de richel die je voor je hebt. Herhaal dit 10 tot 15 keer, rust 30 seconden en voeg dan nog eens drie sets van deze beweging toe.

Oefening 2: Hoogtedalingen

Door deze training kunnen uw gewrichten worden gebruikt om snel druk op hen uit te oefenen. Gebruik een kist of platform dat ongeveer 20% hoger is dan uw normale verticale sprong en ga met gebogen knieën bovenop het platform staan. Vanuit deze positie spring je gewoon van het platform en land je op de ballen van je voeten en laat je je benen de impact absorberen. Dit een paar keer doen tussen sets is geweldig, maar kan gevaarlijk worden als het te vaak wordt uitgevoerd, omdat uw gewrichten tijd nodig hebben om op te bouwen om druk te weerstaan.

Oefening 3: Squats

Normaal beroep gebruikt geen gewicht, maar om meer kracht via je heupen en benen te kunnen uitoefenen om je springhoogte te vergroten, is het belangrijk dat je wel met gewicht gaat werken. Dit is veel eenvoudiger als je iemand hebt om je op te merken, of als je een soort gewichtenset hebt waarmee je squats kunt voltooien met de meegeleverde dumbbells. Houd er rekening mee dat het bij het voltooien van uw squats ongelooflijk belangrijk is dat uw knieën niet echt langs uw tenen komen, dat uw rug weer recht blijft en dat het overtollige gewicht wordt vastgehouden door uw dijen plus kuiten, evenals uw primaire. Dit zijn alle vereiste onderdelen die u gaat maken om uw eigen verticale sprong te vergroten. Als je je beroep verkeerd uitvoert, zullen ze je op geen enkele manier echt helpen en kunnen ze je op de lange termijn echt pijn doen door je spierweefsel en gewrichten te beschadigen.

Er zijn nog veel meer oefeningen die het gebruik van plyometrie inhouden om uw eigen kern- en beensterkte te vergroten, dus wees niet bang om naar andere ideeën te zoeken om de kracht van uw benen te vergroten. Gebruik ook uw eigen gedachten om manieren te bedenken waarop u uw onderbeenkracht zou kunnen vergroten, zelfs als de manieren die u bedenkt net zo goed zijn als elke dag de trap nemen in plaats van de lift. Elk klein beetje telt als je je eigen verticale sprong vergroot!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *